Vilket polermedel ska du ha?

29 november 2020
patrick pettersson
Vilket polermedel ska du ha?

De flesta saker kan poleras, men man gör det främst på olika metallytor. Det kan vara för att rost har uppstått. Eller för att det har kommit en större repa man vill få bort. Då använder man sig av polering för att få bort det.

Man börjar med att slipa ner det, vilket man gör med olika skivor. Vilken skiva är beroende på vilket område samt material det rör sig om. Det har även att göra om hur stor skadan är man vill få bort. När man slipat färdigt använder man sig av polermedel för att få ett gångbart resultat. 

 

Välj rätt sort

Det finns många olika polermedel att använda sig av. Det är viktigt att man väljer rätt sort. Olika sorter för olika användningsområden. Man använder sig även av medel när man ska göra slipningen. Detta för att skydda skivorna. Polermedlet man sätter på ytan ligger sedan kvar ett tag. Det agerar som ett skydd som är smutsavvisande och glansigt.

 

 

När man är klar med slipning har man ett medel på den färdiga ytan. Det är viktigt att det är rätt så det inte ställer till med en skada. Slipnedek är ett medel med stora och vassa korn. Använder man sig av detta i fel läge, till exempel där man ska blanka upp en yta, kan det sluta tråkigt. Innan man lägger på polermedel måste ytan vara ren från smuts. 

 

Ta hjälp av ett företag som har koll

Man kan köpa polermedel både online och i butik. Du kan få råd från de olika ställena. Känner du dig osäker på vad det är du behöver? Tveka inte med att fråga. Det finns många olika märken också. Vilket du vill använda dig av är upp till dig. 

Ta gärna hjälp av ett företag som säljer polermedel för att hitta rätt medel för dig.

Fler nyheter