Ett bröstlyft kan få en stolt över kroppen

21 juni 2022
patrick pettersson

editorial

Karin hade börjat fundera på att göra bröstlyft. Hon hade fött och ammat två barn. Nu var hon 42 år gammal och skulle definitivt inte ha fler barn, så brösten skulle inte behövas mera för amning. Den tiden var för evigt förbi. 

Hon hade någon gång läst en definition på hängbröst. Den gick ut på att om man placerade en penna precis under bröstet och den blev kvar där, så hade man hängbröst. Med ett ungdomligt, toppigt bröst ramlade pennan däremot ned direkt. 

Karin hade säkert kunnat hålla kvar ett helt pennskrin under brösten. Det kändes inte särskilt roligt att se sig själv naken i spegeln. Om hon gick på badhus var hon pinsamt medveten om hur hängiga hennes bröst var. Det hade till och med gått så långt att hon inte gärna visade sin bara överkropp för maken heller.

 

bröstlyft

 

Först en konsultation

Tanken på ett bröstlyft hade först bara varit ett litet frö i hennes hjärna. Under senare tid hade den grott allt mer. Nu fick hon för sig att hon åtminstone kunde kolla upp vad det innebar och vad det kostade. Hon hittade en klinik som verkade tillförlitlig och läste på deras hemsida. 

Där stod att vid operationen tar man bort hudöverskott, gör vårtgården mindre och flyttar den högre upp. Först skulle man gå på konsultation för att diskutera förutsättningar och hur ingreppet bäst skulle göras. Det kunde bero på hur stora bröst man hade och hur elastisk huden var, samt naturligtvis vilka önskemål man hade.

Operationen skulle utföras under narkos och sedan fick man bli kvar en natt på kliniken.  Kostnaden skulle hamna på en bit över 40 000 kr. Det var mycket pengar, men samtidigt inte mer än de kunde spendera på en veckas utlandssemester för hela familjen. Det kunde det vara värt tyckte Karin, att äntligen få känna sig stolt över sin kropp igen.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://alltomkonst.se/

https://konst-bloggen.se/

https://konst-rikt.se/

https://konst-sidan.se/

https://konstbloggen.se/

https://konstihemmet.se/

https://konstinspiration.se/

https://konstnytt.se/

https://konstsajten.se/

https://nyare-konst.se/

https://utforska-konst.se/

https://vardags-konst.se/

Fler nyheter