Arbetet med betonghåltagning i Stockholm
Som material är betong mycket smidigt och lättarbetat. Eftersom det är ett material som gjuts, så kan man skapa precis de former som man önskar. Och när det väl har torkat, eller brunnit som man säger, så är det mycket hårt.
Det gör också att man lätt kan gjuta in det man önskar i betongen, som armering för att göra betongen starkare och mer hållbar. Eller annat som exempelvis värmeslingor eller någon annan typ av rör, med mera. Friheten med materialet är därför oändlig och endast den egna fantasin sätter gränserna.
Fixa i efterhand
När man bygger med betong kan man antingen gjuta på plats eller sätta ihop färdiggjutna byggelement. På det sättet får man allt precis som man önskar sig med en gång. Men det finns tillfällen då man i efterhand behöver korrigera gjutningen på något sätt.
Om man vill ansluta eller montera något efter att en byggnad är färdig så kan man behöva skapa hål i betongen. Och det kan även ske planerat i vissa fall då hålen är svåra att få till. Man använder sig då av teknik och maskiner för att skapa den typen av hål som man önskar.
Hål av olika form och storlek
Betonghåltagning i Stockholm arbetar med att göra hål i betong på golv, väggar eller tak. Det kan vara mindre hål för en rördragning, ventilation eller el. Men det kan också vara större hål för infarter, fönsterpartier eller liknande.
Hålens form kan också vara av alla möjliga önskade varianter, som fyrkantiga, rektangulära, runda med mera. Och hur man går tillväga beror lite grann just på hur stort hålet ska vara och i vilken form. Man kan välja att såga ut partier eller så kan man borra ut dem. Det finns maskiner och kunskap till att arbeta på båda dessa sätt för att få det önskade resultatet.