Våren laddar upp batterierna

10 maj 2020
Mikael Barani

Nu när våren är här känns det verkligen i kroppen att man är redo för en massa roliga aktiviteter. Säkerligen finns det flera av oss som redan har tagit ett dopp i någon skön sjö eller i havet. Det hör liksom årstiden till att man vågar sig på lite vardagsutmaningar – saker blir ju faktiskt mentalt lite lättare när solen skiner och man kan känna dess värme mot huden.
Det är nu som vi börjar damma av vandringsryggsäckarna, joggingskorna och kollar upp var man kan ta ridkurser i Stockholm.

I vår del av världen är det ju som bekant kallt och mörkt under större delen av året – därför är det många av oss som ”sparar oss” tills det blir lite varmare. Saken är dock den att om man bara börjar ge sig ut och njuta av vårt vinterlandskap så har även den mycket att erbjuda i formen av kallbad och andra spännande aktiviteter. En kopp kaffe smakar dessutom alltid bäst på vintern på en stubbe i skogen.

Men nog om den kalla årstiden. Nu är vi som sagt på väg mot varmare tider.
Det växlar dock fortfarande från dag till dag, aprilvädret har inte riktigt släppt taget än. Däremot så kan man ändå räkna med sol och värme rätt ofta nu. Därför går det trots att allt göra upp roliga planer för vad man ska göra under de kommande dagarna. 

Denna vår känns dessutom extra välkommen nu när vi lever i dessa virustider. Vem vill inte ut och njuta av våren och skaka av sig alla trista tankar om det liv som vi lever just nu.
Ibland behöver vi få lite distans till saker och ting, helt enkelt. Det ger oss ny energi att möta de utmaningar som finns i våra liv och i vår vardag. Oavsett om de har med virus eller inte att göra.

Fler nyheter