Taxi från och till Helsingborg

08 januari 2021
william eriksson

Vet du hur lång tid det skulle ta att få från Helsingborgs nordligaste topp till dess sydligaste stadsdel? Om man promenerar från Hittarp i norr till Råå i söder skulle det enligt Google Maps ta nästan tre timmar. 

Det är en mycket lång promenad. Det kanske man kan gå om man verkligen vill gå en riktig långpromenad, men det är mycket värre om du skulle tvingas till det. Till exempel om du måste ta dig genom hela stan för att komma hem mitt i natten när bussarna har slutat gå.  

Då är det att rekommendera att du istället ringer Taxi helsingborg. Du kan också besöka deras hemsida här: https://www.taxi-helsingborg.se/ Visst, det kostar alltid en slant att åka taxi. Men är det ärligt talat inte värt det? Kan man verkligen sätta ett pris på att inte behöva gå tre timmar från Hittarp till Råå en svinkall januarinatt?  

 

 

Bestäm tiderna själv

Med tanke på vilket läge Helsingborg befinner sig i är det lite märkligt att kollektivtrafiken inte fungerar bättre. Att det inte går fler bussar och tåg till grannbyar som Höganäs, Bjuv, Mörarp eller Åstorp mer än vad det gör.

De slutar nämligen gå redan vid tolvtiden, även på helgen. Här har taxibilarna i Helsingborg och dess chaufförer en nyckelroll. Bara för att du råkar bo i Bjuv ska du väl ändå kunna åka till Helsingborg om helgerna för att gå ut och festa. Så kul är nämligen inte Bjuv, och Helsingborg är den närmaste riktiga staden.  

Men hur ska du ta dig hem om inte med taxi? Det är inte ditt fel att tågen slutar gå så pass tidigt att du måste lämna puben först av alla i sällskapet. Lägg då undan en del av din ölbudget för att ha råd med taxiresan hem. Då kan du själv bestämma när det är dags att avsluta kvällen.

Fler nyheter