Sockerfri choklad är ett bra alternativ för den som vill undvika kalorier och socker men fortfarande njuta

30 november 2021
Cecilia Olsson

advertorial

För den som försöker hålla kaloriintaget på en låg nivå samt strävar efter en tillvaro utan tillsatt socker så kan det kännas tungt att inte kunna unna sig. Fast så är inte heller fallet om man byter ut de produkter som är fulla av socker och kalorier mot bättre alternativ. Är man till exempel en chokladälskare så kan det kännas rentav omöjligt att helt sluta med choklad, då är det tur att man kan välja sockerfri choklad som smakar lika gott som ”vanlig” choklad. 

Sockerfri choklad har trots allt en söt smak

En choklad utan tillsatt socker innehåller istället sötningsmedel som tillför den goda sötman utan att kaloriinnehållet hamnar på en hög nivå. Det kan därmed vara ett bra alternativ för den som vill gå ner i vikt men som samtidigt inte vill ge upp sin älskade choklad, eller för den som helt enkelt vill sluta eller dra ner på det dagliga sockerintaget. 

image

Var hittar man god sockerfri choklad?

Easis är ett företag som strävar efter att det ska vara enkelt för de som vill dra ner på kalorier och socker att hitta bra produkter. I sitt sortiment har de bland annat ett brett utbud av olika sorters choklad. Easis choklad är helt utan tillsatt socker och är istället sötad med det kalorifria sötningsmedlet erytritol samt steviolglykosid som är ett sötningsmedel som utvinns ur steviaplantan. Erytritol och steviolglykosid är två sötningsmedel som kompletterar varandra väl och gör att chokladen får en god söt smak utan att den innehåller alla kalorier från socker.

Välj bland många olika sorter och smaker

Easis.se hittar man ljus, mörk och vit choklad vilket gör att det finns något gott oavsett vilken choklad man föredrar. Det finns dessutom flera olika smaksatta chokladkakor samt chokladkakor med fyllning som exempelvis blåbärsfyllning, hallonfyllning, mintfyllning, lakritsfyllning, pralinfyllning och apelsinfyllning.

Fler nyheter