Snyggt och funktionellt

21 juli 2020
william eriksson

En riktigt snygg och bekväm handske blir som en del av kroppen som man nästan kan ha svårt att ta av sig när den väl sitter på. Det är något speciellt med känslan av en handske i bra kvalitet. Den inte enbart skyddar och värmer utan lyfter även upp klädseln från snygg till elegans i en annan nivå. För det är just så en handske i bra material och design fungerar. En detalj som visar att man tänkt till och bryr sig lite extra om helheten och sin bekvämlighet. 

 

Färg och form

Handskar finns i alla möjliga färger och utformningar. Men om man vill hålla sin stil elegant så är det en handske i ett naturmaterial, som skinn eller nappa i någon originalfärg som brunt eller svart, som man väljer. Även om klädseln i övrigt är mer färgglad så kan det vara en lugnande och samlande detalj att gå på en mer naturlig och traditionell färg på handskarna. Vill man däremot liva upp en i övrigt dovare klädsel så kan man välja något lite piggare i sina handskar. Det är helt ett val beroende på om man vill hålla sig lite mer traditionell eller mer vågad. 

 

 

Designers egna märken

Precis som med andra klädesplagg finns det handskar som är skapade av kända designers. Det kan vara någon som i vanliga fall designar kläder eller skor, men det finns även de som specialiserat sig på handskar. Och fast en handske är ett så pass litet plagg så finns det valmöjligheter i det oändliga gällande designen. Som kännare kan man se på en handske vem som designat den genom exempelvis hur stygnen är sydda. Förutom det som syns utåt kan man även välja det som inte syns. Det vill säga hur man väljer att fodra sin handske. Ett foder kan göra stor skillnad på känsla och bekvämlighet.

Fler nyheter