Sjukförsäkring som stöttar vid sjukdom

23 september 2021
william eriksson

Även du som har en hög lön, och kanske en partner som också har en god inkomst, kan känna av ett inkomstbortfall på grund av sjukdom. Det kan bero på att du har höga utgifter eller att din sjukdom kommer innebära ökade utgifter av något slag. Men om du redan har en lägre eller pressad ekonomi så kan det vara en mycket svår sits att hamna i när du får gå ner i inkomst på grund av en sjukskrivning.

Men med en sjukförsäkring kan du få precis den ekonomiska stötta som du behöver för att klara dig igenom din sjukdomstid på ett bra sätt. Och det finns många olika sjukförsäkringar som du kanske har rätt till. I vissa fall är det försäkringar som du kan ha tecknat helt privat, eller via din fackförening. Men det finns också de som du kan få ersättningar ifrån utan att du själv, din arbetsgivare eller fackförening, har gjort någon åtgärd för att få försäkringen.

 

 

Håll koll på dina möjliga ersättningar

En sjukförsäkring kan vara det som gör stor skillnad när du är sjukskriven. Med en sjukförsäkring kan du få möjlighet att behålla fler procent av din ordinarie lön och på det viset kunna fortsätta betala alla dina räkningar och behålla din levnadsstandard. Det finns sjukförsäkringar som du kan få ifall du har rätt till sjukpenning eller ifall du har en sjuk- eller aktivitetsersättning.

Om du tror att du kan ha rätt att få en ersättning under sjukdom så är det viktigt att du skickar in en ansökan. Det kan du göra även ifall du inte är helt säker, för det som står att vinna gällande ekonomiskt stöd är så pass viktigt att du inte ska låta chansen gå dig förbi. Är du osäker så kan du ändå skicka in ansökan, för det värsta som kan hända är avslag. 

Fler nyheter