Second hand i Stockholm

17 juni 2021
jonas olsson

Förr i tiden var det lite pinsamt och skämmigt att handla second hand kläder, men så är det tack och lov inte längre. Det har snarare blivit lite av en folksport och där alla kan känna sig som vinnare. Dels för att man ofta fyndar och sparar pengar, men också för att man kan hitta helt unika second hand plagg, samtidigt som man gör en ordentlig miljöinsats.

Det går att hitta bra second hand plagg både på loppisar och i butiker. I butikerna är kläderna ofta sorterade efter färg, storlek och stil, vilket gör det enklare att hitta. Vissa second hand butiker säljer också endast kläder som är trendiga och aktuella för säsongen, medan loppisar säljer precis allt. Inte heller är kläderna sorterade på loppisar, utan ligger huller om buller i stora högar. Det kan därför vara svårare att hitta passande kläder på loppis, men när man väl gör det brukar det vara riktigt billigt.

 

Planera inköpen

Det händer ibland när man handlar second hand att man köper något för köpandets skull och för att det är billigt. Inte sällan hamnar då plagget bara på en hylla i garderoben och används aldrig och då tappar man halva miljöaspekten. För att riktigt lyckas med sina second hand köp gäller det därför att i förväg planera inköpet och bestämma vad man är ute efter. Är det en svart kavaj, en islandströja eller en blommig klänning som man kan bo i hela sommaren? 

 

 

Sälja kläder till en second hand butik

Att handla second hand är ofta ekonomisk fördelaktigt, men man kan också göra pengar genom att sälja de kläder man tröttnat på och inte längre använder. Det finns olika försäljningssajter på nätet där man enkelt kan lägga ut annonser. Fast man kan även sälja kläder via butiker som saluför second hand i Stockholm.

Fler nyheter