Professionell fasadtvätt i Malmö med omnejd

30 oktober 2020
Cecilia Olsson

Att tvätta fasaden på sin fastighet är det kanske inte så många som prioriterar då det kommer till underhåll, men faktum är att regelbunden fasadtvätt kan göra att fasaden mår bra och håller mycket längre. Att fasaden ser nästan ny och fräsch ut efter en tvätt är egentligen bara en bonus eftersom tvätten tar bort påväxt, smuts och annat som sakta men säkert tär på fasaden.

Vädret påverkar fasaden dygnet runt 

Väder och vind påverkar fasaden varje dag, året om och till följd av det kan påväxt i form av till exempel alger uppstå. Påväxt gör, förutom att det inte ser särskilt bra ut, att fukt binds till fasaden. Får fasaden aldrig chans att helt torka så finns det stor risk att det leder till fuktskador. Det kan enkelt åtgärdas med en professionell tvätt eftersom det tar bort både smuts och påväxt.

Tvätta alltid fasaden innan målning

Om du inte rengör fasaden innan den ska målas så har färgen sämre förutsättningar att hålla länge. Sitter det till exempel påväxt på fasaden kan den lätt tränga sig igenom färglagret vilket gör att du snart måste måla om igen. Även smuts och föroreningar kan påverka resultatet negativt. 

Låt proffsen sköta jobbet

För ett riktgt bra resultat av en fasadtvätt är det i regel bäst att anlita proffs som gör jobbet. För den som bor längst ner i söder så är Hustvättarna ett mycket bra alternativ. Hustvättarna är ett företag som är verksamt i hela Skåne och de är experter på tvätt av tak och fasad samt kan även hjälpa till med takmålning, klottersanering, nockbandsbyte samt mark och stentvätt.

De anpassar alltid arbetet efter den fasad eller det tak som ska behandlas och använder sig av välbeprövade metoder samt ett varsamt arbetssätt. Hustvättarna tar sig dessutom an alla typer av fasader. Mer information hittar du på https://hustvattarna.se/.

Fler nyheter