Oförutsedda utgifter?

04 februari 2020
Charlotte Kristiansson
Oförutsedda utgifter?

Ibland kan det vara svårt att förutse alla utgifter som kommer en given månad. Många gånger är det så att utgifterna inte alltid är fördelade jämnt ut över året. I Oktober kanske det kommer extra räkningar som exempelvis försäkring till bilen eller en tvättmaskin som går sönder. Det är inte alltid det går att förutse och ibland kan det vara nödvändigt att ta ett extra lån (exempelvis Vipbanks.se) för att det ska gå runt.

 

Är det nödvändigt?

Ibland är den bästa lösningen att ta ett snabblån så att diskmaskinen börjar fungera igen. Det är inte ett alternativ att inte reparera den och en sådan situation ska bara lösas på ett snabbt sätt. Men är det så att du kanske funderar på att ta ett snabblån till semester kanske du ska fundera ett par gånger. Det kan i sådana situationer vara en bra idé att hellre kunna betala en solsemester med egna medel än att låna.

Tillbakabetalning

Det som är viktigt att tänka på när du tar snabblån är att du ska kunna betala tillbaka dem inom en rimlig tid. Det kan lätt bli dyrt om du inte kan betala tillbaka inom den givna tidsramen. Fundera på om du kanske i sådana tillfällen kan låna av familj eller vänner istället. Det kan ta emot att fråga men kan många gånger vara en stor hjälp att fråga familj och vänner.

 

Planera

Det är alltid en bra idé att planera sin ekonomi. Med det menas att kunna lägga en ordentlig budget och se över sina utgifter ordentligt för att därmed bara använda sig av snabblån när det är som mest nödvändigt. Det kan låta komplicerat men behöver inte vara det. Testa att googla ”planera din ekonomi” och se vad som dyker upp av planeringsverktyg.

 

Följer du ovanstående råd är du en bra bit på väg mot en mer hållbar och stabil ekonomi.

Fler nyheter