När du behöver hjälp med att måla vägmarkeringar

15 januari 2022
jonas olsson

advertorial

Begreppet vägmarkeringar handlar om så mycket mer än bara pilar och streck på vägen. Ofta har vi flera markeringar omkring oss som vi inte tänker på, utan tar för givna. Parkeringsrutor är ett exempel. När det är dags att måla nya vägmarkeringar eller bättra på de gamla, liksom att ta bort markeringar som inte längre behövs, är det tryggt att veta att det finns pålitliga firmor som ägnar sig åt detta på heltid. 

Några som har lång erfarenhet av att måla vägmarkeringar är https://www.svevia.se/vagmarkering. Här kan man kolla exakt vad som ingår i tjänsterna och när det är smartast att utföra målningsuppdragen. Tänk på att när vägmarkeringarna målas så är det bra om det inte är under de mest trafikerade timmarna på dygnet. Därför är det inte ovanligt att man ser målning av vägmarkeringar nattetid inne i stan. 

 

image

 

Stora krav på kvalitet hos dem som målar vägmarkeringar

Naturligtvis kan man få hjälp med mer än bara skiljelinjer i gatan. På broar och kring lastkajer kan det behövas markeringar för att öka säkerheten och undvika missförstånd. Alla tänker inte på att det är samma företag som målar strecken på vägen som även markerar på idrottsplatser och på skolgårdar för att underlätta aktiviteter som spel och lek. Har ni några särskilda önskemål som kanske inte listas bland vanliga användningsområdena, kolla med er leverantör. De kan säkert ordna det ni behöver också.

Som man antagligen kan räkna ut så duger det inte med vanlig målarfärg och pensel när man ska ut och måla vägmarkeringar. Materialet som används är en särskild typ av termoplast som är ISO-certifierad både enligt miljö- och kvalitetskrav. Det är tänkt att den ska stå emot väder och vind och tåla långvarigt slitage för att man ska kunna fastställa säkerhet för trafiken och att slippa måla om markeringar hela tiden. 

Fler nyheter