Måttanpassade walk-in closets

17 juni 2021
jonas olsson

En walk-in closet är egentligen det samma som en gammal hederlig klädkammare. Enda skillnaden kan möjligtvis vara att man i en walk-in closet många gånger tar tillvara på utrymmet på ett mycket bättre sätt, genom olika smarta förvaringslösningar som hyllplan klädräcken och lådor. I en riktig walk-in closet har man även bra belysning, så att man kan se och hitta det man vill ha.

En av de stora fördelarna med en måttanpassad konstruktion är att man får en bra överblick över kläderna och det blir både roligare och enklare att sätta ihop ett set för dagen, utemiddagen eller festen. Att kunna organisera och sortera i en walk-in closet är också mycket roligare och gör också att man värdesätter och uppskattar sin klädskatt mycket mer. 

 

 

Så planerar man bäst en walk-in Closet

För den som funderar på att bygga en walk-in closet finns det lite att fundera över först. Bäst blir det om man utgår från de personliga behoven. Hur mycket kläder har man och hur stor yta finns det att bygga den önskade garderoben på? Kanske har man redan en klädkammare som man vill bygga om eller ett stort sovrum som man kan ta yta av och bygga en helt måttanpassad walk-in closet. 

För den som har en riktigt stor yta att tillgå kan det vara kul att även förse utrymmet med speglar och en sittmöbel, och då får man även ett dressing room.

Det är lite av en konst att planera och bygga en riktigt bra walk-in closet. Tack och lov finns det företag som är specialiserade på olika typer av måttanpassade walk-in Closets, och som kan hjälp till att planera och designa. På deras respektive hemsidor brukar man även kunna hitta referensobjekt från tidigare uppdragsgivare, och även enkelt skicka en kostnadsfri förfrågan om hur man bäst kan inreda förvaringsutrymmet.

Fler nyheter