Lys upp ditt hemmakontor med Black Friday-lampor

28 oktober 2020
Mikael Barani

Såhär i distansarbetets tidevarv är det en god idé att se efter sin arbetsmiljö i hemmet. Sitter du också ihopkurad i soffan med din laptop i knät är chansen stor att du med tiden kommer att upptäcka nackdelarna med detta. Även om det är mysigt och ledigt så blir denna arbetsställning ansträngande för kroppen med tiden. Kanske börjar det som en molande känsla någonstans i axeln eller armbågen och fortsätter sedan med värk i nacke och rygg.
Det gäller helt enkelt att ta hand om detta innan det utvecklas till ett mer omfattande problem.

Ditt drömskrivbord

Se därför till att du faktiskt har en ordentlig arbetsplats med ett bord och en stol. Extra bra är det förstås om du har möjlighet att ha ett datorbord som är höj- och sänkbart. Då hjälper du kroppen att variera sin arbetsställning vilken minskar risken för att få slitningsskador. Dessutom vill kroppen ju röra på sig. Att sitta still i långa stunder påverkar kroppen negativt på flera olika plan och kan till exempel leda till bukfetma, diabetes typ 2 samt hjärt-kärlsjukdomar.
Det är inte undra på att sittande kallas för den nya tidens rökning.

Naturligtvis är det också viktigt att din arbetsplats ser trevlig ut också. Vi har alla olika smak och vissa är ute efter ett mer mysigt utseende medan andra vill ha minimalistiskt och stilrent. Oavsett vilket läger du tillhör så är det alltid viktigt att du har bra belysning vid din arbetsplats. Speciellt nu när det börjar bli mörkare ute och du arbetar tidigt om morgnarna eller en bit in på eftermiddagen och kvällen.

Passa på att fynda Black Friday lampor när rean drar igång nu vid månadsskiftet. Det finns gott om modeller att välja mellan på Lampemesteren.se och leveranser är snabba. Nu kan du ju också ta ut svängarna eftersom du inte behöver anpassa dig efter hur det ser ut på kontoret på jobbet.

Fler nyheter