Koppla bort vardagen och tanka ny energi

10 juli 2020
Lily Hansen

I ett stressat samhälle med krav både från dig själv och omvärlden är det oerhört viktigt med återhämtning. Lever du i ett högt tempo med mycket prestation? Samtidigt som du vill uppleva så mycket som möjligt medan du har chansen? För att klara av belastningen från livet behöver du också kunna slappna av och koppla bort vardagen.

Kanske är det så att du behöver en rejäl omstart. Ett utav de mest effektiva sätten för det är miljöombyte och en ordentlig ompyssling. Boka en spavistelse och låt dig njuta i både kropp och själ för en dag eller två.

 

Spa i Dalarna

Sverige erbjuder många vackra miljöer för avkoppling. Dalarna är ett underbart exempel med sina skogar och sjöar. Där finns till exempel ett Hotell i Tällberg strax norr om Leksand som erbjuder olika spapaket. På de flesta spahotell kan du boka behandlingar mot en sliten kropp. Njut av en värmande bastu, bada, träna eller gör din egen sparitual med lyxig kroppsvård.

När du vistas i värme och vatten eller får beröring sänks dina stresshormoner markant. Efter bara en dag kan du återvända hem med ny energi och ett inre lugn. Behöver du en extra boost så bokar du en weekend.

 

 

Hitta din återhämtning

Det är kanske inte så lätt att åka iväg på spa så fort du känner dig överbelastad eller stressad. Behåll det som en lyxigare upplevelse då och då. För vardagen är det istället bra om du hittar en rutin för avkoppling som du kan ta till när som helst. Det kan vara meditation, yoga, läsa en bok, ta en skogspromenad eller liknande. Känn efter när och var du får vila utan oro och använd det som verktyg. Ju mer du kan lära dig att koppla av desto mer kommer du kunna njuta av livet och allt du tar dig för.

 

Fler nyheter