Inrikes och utrikes leveranser med posten paket

03 maj 2020
Cecilia Olsson
Inrikes och utrikes leveranser med posten paket

Det är väldigt populärt att sälja sina begagnade saker på internet. Genom olika sidor kan man sälja sådant man själv inte har användning för men som kan skänka glädje åt någon annan istället. Det är dessutom bra för miljön ur aspekten att man återvinner istället för att köpa nytt, vilket minskar avfall och onödig konsumtion. Ganska ofta säljer man saker till folk som bor på andra platser i Sverige och ibland även i andra länder, då krävs en paketleverans för att köparen ska kunna få sin produkt.

Om man är i behov av att skicka iväg en försändelse så är Posten paket ett mycket bra alternativ. Posten paket skickar man genom PostNord som dagligen skickar försändelser över hela Sverige och även ut i övriga världen. Med PostNord kan man som privatperson eller företagskund skicka både stora och små paket.

Som privatperson kan man välja på två tjänster; postpaket inrikes och postpaket utrikes. Man kan skicka paket som väger upp till 20 kilo för normaltaxa. Behöver man skicka en försändelse som väger mer än 20 kilo eller är längre än 1,2 meter tillkommer en tilläggsavgift. För paket som skickas inrikes får mottagaren ett sms när det finns att hämta hos något av PostNords ombud. Man kan även spåra paketet hela vägen med sitt försändelse-ID. Leveranstiden varierar beroende på vart mottagaren av paketet finns, men skickar man inrikes kan det ofta vara framme redan nästa dag och paket med Europeiska destinationer brukar vanligtvis levereras på 2-5 dagar. I vissa länder ingår även utkörning. För företag finns det ännu fler alternativ att välja mellan som man kan läsa om på PostNords hemsida eller på Paket.se.

På Paket.se kan man snabbt och enkelt boka paketleverans med PostNord. Genom Paket.se kan man smidigt skicka det sortens Posten paket som passar bäst och man får snabbt fram vilka prisalternativ man kan välja mellan. 

Fler nyheter