Höj värdet på din fastighet

13 augusti 2020
jonas olsson

Funderar du på att borra egen brunn på din fastighet? Då har du givetvis redan kollat upp allt som behövs och vad det innebär. Så du vet till exempel att du får ett borrbevis när allt är klart som faktiskt innebär att du har höjt värdet på fastigheten.

Har du någon du känner som utför brunnsborrningar eller vet du någon annan som har anlitats för samma typ av jobb? Att gå på kontakter eller rekommendationer är som oftast mest effektivt, då du anlitar olika typer av entreprenörer. På så vis vet du att du får ett riktigt proffs på brunnsborrning – som dina bekanta varit riktigt nöjda med. Kvalitet är A och O.

Vad bör du tänka på?

När du ska borra en brunn på din fastighet vill du anlita en entreprenör med högt kunnande och stor erfarenhet av t.ex. täthet mot ytvatten och liknande. Behöver det vara en frostfri brunn så behövs speciella slangar och adaptrar som placeras på frostfritt djup.

De kostar naturligtvis mer så tänk över dina behov. Fundera även på fastighetsvärdet – vilket blir högre än om du satsar på frostfritt. Placerar du ett borrlock ovan mark så är du dessutom skyddad mot föroreningar och att ytvatten rinner ner etc. I samband med brunnsborrning i örebro ingår även en fysikalisk, kemisk vattenanalys, fråga gärna efter denna i samband med offert.

 

Säkerhet och garantier

I samband med offertförfrågningar och jämförelse av olika leverantörer ska du passa på att fråga om säkerhet och garantier. Har företaget kostnadsgaranti på jobbet de utför? Är de certifierade enligt brunnsborrningsföretagens standarder?

Om de är certifierade så kan du vara helt säker på att de jobbar i enlighet med gällande ledningsmanual samt att de alltid har minst en certifierad brunnsborrare på plats i samband med borrningen. Har du kontrollerat allt detta innan ni kör igång kan du vara helt lugn.

Fler nyheter