Hitta rätt arborist i Malmö

28 april 2021
william eriksson

Kanske är ordet arborist något som du aldrig har hört förut. Eller så kanske du inte har någon aning om vad det är för yrke. En arborist i Malmö arbetar med träd, helt enkelt. Och att se till trädens mående. Det innebär att arboristen besiktigar träd, fäller träd, beskär träd och även kan förbättra ett träds livsmiljö på alla sätt. 

För det är tufft att vara träd i dagens samhälle. Många träd har begränsade ytor att vara på, där till och med ytorna under jorden kan vara trånga.

Det finns dessutom en mängd ämnen i såväl luften som i regnet och marken, som kan vara skadliga eller på annat sätt ha en negativ inverkan på träd. Till det kommer också andra faktorer, som att träd kan bli skadade av förbipasserande bilar eller människor. Och att även djur kan orsaka skador som påverkar trädet, såväl under en kort tid som permanent. Allt detta och mer därtill är det som arborister idag kämpar med i Malmö och övriga landet.  

Olika grenar av kunskap

Som arborist är du kunnig inom trädvård generellt, men du har säkert också specialkunskaper när det gäller vissa träd. I en stor stad som Malmö, som dessutom ligger längst i söder i landet, kan du stöta på fler slags träd än du gör ifall du arbetar längre upp i landet. Du kan även träffa på träd som är mer exotiska i växthus eller större villaträdgårdar, där ett intresse för de mer ovanliga träden finns.

Det gör att du kan bli kunnig inom ett bredare område av träd än du skulle varit ifall du arbetade på platser med genomgående barrträd, fruktträd eller dylikt. Därför är det också något av en lyx att arbeta med yrket i de södra delarna av landet där utbudet är större och odlingszonen tillåter en bredare variation av olika träd.  

Fler nyheter