Hitta floatglas av hög kvalitet

30 maj 2022
jonas olsson

editorial

En av de vanligaste typer av glas idag är så kallat floatglas. Det används i de flesta glasrutor man ser idag, samt i dörrar och även till belysningsglas. Detta glas har, som man kan förstå, ett oerhört brett användningsspektrum. Har ni behov av högkvalitativt floatglas till er verksamhet så kan en pålitlig tillverkare med många års erfarenhet hjälpa er med detta. 

Floatglas har de karakteristiska egenskaper man känner igen sedan gammalt. Man kommer att kunna se genom glaset utan problem – annars hade man ju inte använt det i glasrutor. Även om glaset är tunt, går det att skönja en lätt nyans av grönt i det, som dock inte blir mer påtaglig förrän man har tjockare glas. Detta beror på att glaset innehåller järn. 

 

floatglas

 

Skillnaden mellan floatglas och härdat glas

När man krossar floatglas får man de typiska vassa skärvor som alla nog känner igen från att exempelvis ha sett en glasruta krossas. Man kan härda glaset och då får man ett glas som blir svårare att ta sönder. Om det ändå skulle krossas får man de där mindre, inte så vassa “smulorna”. Har man önskemål om att istället få härdat glas ska man tala med sin glastillverkare, så kommer de antagligen att kunna fixa det.

Pålitligt med en erfaren glastillverkare

En av de mest etablerade glastillverkare som finns i Skandinavien har levererat floatglas i många år till ett oräkneligt antal industrier. Vill ni försäkra er om att få glas av högsta kvalitet, ska ni vända er till dem. De kommer att kunna emotse era högt ställda krav och har alla nödvändiga certifieringar som man kan förvänta sig hos en seriös glastillverkare. Passa gärna på att kolla om ni är i behov av något annat förutom floatglas. En välsorterad leverantör, som dessutom tillverkar sitt glas själva, har ofta fler strängar på sin lyra. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://dagligt-talat.se/

https://dagligtnytt.se/

https://Info-posten.se/

https://informationer.se/

https://informativt.se/

https://KortSagt.se/

https://NyttOchKrytt.se/

https://NyttPåTavlan.se/

https://SedanSist.se/

https://solonyheter.se/

https://svenska-nyheter.se/

Fler nyheter