Hitta din nya klocka i en klockbutik i Stockholm

25 februari 2021
Lily Hansen

I Sverige är man ett punktligt folk. Bestämmer man träff klockan kvart i ett ses det sällan med blida ögon om någon kommer insläntrandes en kvart senare. Ständigt finns det tider att passa, tiden när man skall upp på morgonen, eller tiden när barnen skall till träningen. Tiden när man själv skall försöka hitta lugnet. Tid för att passa ett tv-program. 

Nu för tiden är det intressant att se hur folk beter sig när man frågar vad klockan är. I de allra flesta fall drar många upp sin mobiltelefon och berättar vad klockan är. Sedan är det få som bara kan lägga ner mobilen igen utan att kolla mailen, Instagram, Facebook och så vidare.

 

Var noggrann i valet

För att slippa ytterligare en tidstjuv – mobilen – finns det många bra lösningar. En är att skaffa ett armbandsur. Detta skall göras med omsorg, då det är en klocka man skall ha i många år framöver. En klocka ska, förutom att visa rätt tid, även smycka ägarens arm och passa ens stil.

För att hitta en klocka som är helt rätt så är det en självklarhet att man måste få känna och klämma på den. Ett sätt att göra det är att leta upp en välrenommerad klockbutik i stockholm som exempelvis https://www.klockbutikistockholm.se/. Förutom ett bra urval av klockor så har de även urmakare på plats som kan göra service och reparationer på klockorna. 

 

Klockhistoria

Redan på 1500-talet fanns en form av armbandsur som bars av damer inom det engelska hovet. Det stora genombrottet kom dock inte förrän efter första världskriget, när militären insåg hur opraktiskt det var med klockor hängande i kedjor. En av de dyraste klockorna som någonsin sålts var en Graff Hallucination, som såldes för cirka 445 miljoner kronor. Idag finns det många kända märken av klocktillverkare så det finns klockor i alla prisklasser. 

Fler nyheter