Glöggmys och solcellslampor i vinternatten

14 december 2020
Mikael Barani

Nu när vintermörkret börjar bli som mest påtagligt finns det få saker som är lika mysiga som att sitta inomhus och njuta av en värmande kopp glögg i skenet från värmeljusen. Att samlas med familjen, lyssna på julmusik och spela sällskapsspel tillsammans – det är riktig kvalitetstid det.

Det finns trots allt fördelar med den mörka årstiden – myset.

Ljuset som lyser upp vinternatten

När vi numera dessutom också handlar det mesta från nätet, och får det levererat hem eller till olika förvaringslådor så kanske också julhetsen kan lysa med sin frånvaro i år. Istället får vi tid över till annat – som att umgås med familjen.
Eller varför inte passa på att sätta upp dina solcellslampor, dem som du faktiskt fick i julklapp förra året men som du inte riktigt har kommit till skott med att installera?

Det är ju trots allt nu som man vill att tillvaron ska kännas lite ljusare. Både med tanke på årstiden och vad som händer i världen omkring oss. För det är som bekant i mörkret som ljuset skiner som starkast.

Som tur är så väntar som sagt julen runt hörnet. Kanske kan vi genom denna fantastisk högtid ändå glömma bort virus och pandemier under några dagar. Vad skönt att bara få njuta av att äta gott och uppmärksamma varandra kring julgranen och till ljudet av Kalle Anka.

Sedan får vi hoppas på att 2021 kommer att bli ett något lättare år än 2020. Nej, vi ska minsann tillsammans se till att det blir det. 

Genom att stå upp för oss själva samtidigt som vi ser till att ta hand om varandra så kan vi alla se till att nästa år blir fantastiskt – en sorts utandning och avslappning mot detta ”hålla andan och spänna sig”-år. Men fram tills dess så njuter vi som sagt av glöggen och att mysa i mörkret.

Fler nyheter