Genomtänkt möblering och vacker väggdekor till barn kan skapa drömrummet

01 juli 2021
Cecilia Olsson

Ett barnrum kan inredas på väldigt många sätt, men det finns några grundläggande ting som man bör ta med i planeringen av rummet som gör att det blir både funktionellt och tilltalande. Är barnet i den åldern att han eller hon kan uttrycka egna önskemål och åsikter så är det bra att lyssna till dem, det är trots allt barnet som ska spendera mest tid i rummet. Det absolut viktigaste är dock att se till så att rummet är säkert för barnet, välj en säng som är anpassad efter ålder och barnsäkra rummet genom att förankra möbler som kan tippa och så vidare. 

Tänk på förvaring, bekvämlighet och möjligheten för barnet att vara kreativ

För att det ska vara enkelt att hålla ordning i rummet så är det väldigt viktigt med förvaring. Genom att använda korgar och lådor kan barnet själv vara med och hålla efter i rummet samtidigt som det kan se ombonat och snyggt ut.

Det är även bra att se till så att det finns ett bord eller dylikt där barnet kan ägna sig åt pyssel, målning eller läxläsning. En bekväm fåtölj eller filtar och kuddar i ett hörn kan erbjuda en härlig plats för sagostunder och mys. Återigen är det bra att lyssna till barnets behov för att möblera rummet med användbara möbler. 

Skapa rätt atmosfär i rummet med detaljer som gör intryck

Sist men inte minst så ska rummet dekoreras. Det är här det är möjligt att ta in barnets personlighet och intressen i inredningen. Sängset och gardiner i älsklingsfärgen eller med favoritfiguren som motiv brukar vara väldigt populärt. Glöm inte heller väggarna som verkligen kan göra rummet levande och personligt med rätt dekor. Hos Sohu-shop finns det massor av väggdekorer för barn i alla åldrar som gör det lätt att skapa ett riktigt drömrum. 

Fler nyheter