Går det fortfarande att göra klipp hos frisör i Stockholm?

17 oktober 2021
Lily Hansen

Visst kan du göra ett klipp i dubbel bemärkelse hos en bra frisör i Stockholm. Bara för att en frisör stoltserar med att ha salongen på en hipp adress i en exklusiv stadsdel behöver det inte kosta skjortan att gå dit och klippa sig. Många frisersalonger erbjuder olika tariffer beroende på vilken utbildning frisören har. Väljer du rätt kan du faktiskt komma billigt undan även på fina Östermalm

Yngre och billigare frisör kan betyda bättre frisyr

Att välja en av de billigare frisörerna på en salong behöver dessutom inte betyda att du för den sakens skull får ett sämre resultat. Ofta handlar det bara om att du hamnar hos en ung och kanske inte lika erfaren frisör. Men som vi alla vet är ofta yngre personer i början av sina karriärer sugna på att visa framfötterna för att kunna stiga i graderna på jobbet. Det tjänar du som kund på eftersom den yngre frisören ofta lägger ned extra omsorg på att klippa fram ett extra bra resultat. Du kan dessutom vara säker på att en ung och hipp frisör aldrig skulle gå med på att klippa en omodern frisyr. Bra för dig som vill ha lite hjälp med att hänga med i modets svängningar.

 

Dyrt klipp för billig peng

Du som vill komma riktigt billigt undan kan till och med välja att gå till en praktikant. Det kan låta lite läskigt, men det behöver det alls inte vara. Konkurrensen om praktikplatserna på Stockholms frisersalonger är benhård, så du kan vara säker på att den praktikant som klipper dig är allra minst bäst i klassen. Han eller hon kommer dessutom vara under handledning av de äldre frisörerna på salongen, så detta kan absolut vara en väg till att få ditt hår tillfixat av salongens annars svindyra creative director. Ett riktigt klipp. 

Fler nyheter