En semester hemma i trädgården

Det slogs värmerekord för någon vecka sedan, men så blev det plötsligt kallt istället. Från att termometern visade på över 20 grader redan på morgonen är vi nu bara någon grad över 10. Nåja, det är tur att det inte är vädret som styr över vårt humör. Även om det förstås är lättare att vara glad när solen skiner över våra huvuden.

Nu verkar det dock bli sommar, igen. Även om det blåser en del så öppnar detta ändå upp för att ta tag i lite projekt i trädgården. Som att slutföra bygget av attefallshuset. Det är sådant som blir satt på paus när det plötsligt regnar under ett par dagar i sträck.
Å andra sidan finns det ju alltid saker att göra inomhus, som att läsa på om vad som gäller när man ska göra ny- eller tillbyggnationer på tomten: http://hus-bloggaren.se/dessa-regler-galler-om-man-vill-bygga-ett-attefallshus/.
Det gäller att ha koll på läget så att man inte bryter någon lag eller förargar en granne eller två.

Med tanke på att det är hemester och svemester som gäller för de allra flesta av oss i år så är det extra viktigt att trivas hemma. Det är då saker som ett attefallshus gör att man faktiskt kan känna sig som lite på semester, även om man inte lämnar tomten. Det kan bli ett roligt experiment till och med: Testa om det går att leva enbart i attefallshuset under en vecka.

Kanske kommer du att upptäcka hur skönt det är att ha lite mindre att hålla reda på under ett tag. Minimalism är trots allt i ropet numera.
Eller så känner du kanske att du håller på att bli tokig på grund av all platsbrist.

Vi är som bekant olika. Det som är himmel för den ene kan vara helvete för den andre.
Men så länge man inte provar på nya saker så vet man inte hur det ligger till med detta.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *