En konferens som inspirerar nya idéer

28 september 2020
Mikael Barani

Inspiration är hårdvaluta i dessa tider då det blir allt viktigare att utmärka sig – både som privatperson i jakt på ett arbete och företag i jakt på kunder. Det handlar helt enkelt om att kunna väcka den där passionen inombords oss till liv. Det är den som gör att vi kan öppna upp oss för de där unika idéerna som står för något unikt i en värld som lätt svämmar över av samma uttryck.

Originalitet är en muskel som måste tränas

Hur finner vi då originalitet? Framför allt kan det handla om att våga utsätta sig själv för saker som är nya. För hur ska annars originalitet kunna nå dig? Går du samma väg till jobbet varje dag är chansen ganska liten att något nytt kommer att hända dig.
Våga därför utsätta dig för de där utmanande aktiviteterna – i stort som smått.
Det kan som sagt handla om att ta en ny väg till arbetet varje dag eller att våga göra ett fallskärmshopp. När hjärtats puls höjs till höga nivåer så brukar vi vara något på spåren.

Det gemensamma nämnaren är nog att det är först är vi känner oss levande som vi faktiskt också sänker garden och vågar se saker ur nya perspektiv. Det är därför vi får en energikick när vi har sett en inspirerande föreläsare som arbetsgivaren bokade in på konferensmalmö.nu. Man får liksom en rusch av ny energi som blir som ett bränsle för originalitet.
Sedan gäller det att lyckas hålla igång den där elden, även på sikt. För det är lätt att känna inspiration just efter en föreläsning – det svåra är att hålla igång den.

Där är det bara disciplin som hjälper. Originalitet kräver som sagt att man kontinuerligt vågar bli ny genom nya upplevelser. Samtidigt så gäller det också att ge sig själv tid för reflektion och assimilation. Detta växelspel är något som man lär sig med tid och erfarenhet.

Fler nyheter