Effektiv hjälp vid prostataförstoring

22 mars 2021
jonas olsson

De många män i sextioårsåldern och däröver som lider av godartad prostataförstoring vet hur jobbigt och inskränkt livet kan bli med denna åkomma. Kanske är du en av dem som tvingas uppsöka toaletten mycket ofta på grund av ideliga urinträngningar. Störd nattsömn och ett liv där man undviker sociala situationer är inte något man frivilligt väljer när det finns hjälp.

Ingen kirurgi behövs

Det många fasar för, att behöva opereras, läggas in på sjukhus och tvingas till konvalescens under lång tid, är faktiskt inte alls nödvändigt. Det finns behandling med värme, där en specialistläkare kan ta bort överflödiga celler i en förstorad prostata. Genom en förhållandevis enkel metod får man dessa celler att dö och försvinna utan att tillgripa kirurgi, och då kan patienten åka hem igen samma dag och slippa sjukskrivning.

Givetvis krävs det lite mer än en liten stund för att bli av med besvären, och man får göra återbesök och kontroller, men i princip kan man få behandling utan att behöva berätta det för någon. Man kan behålla sin integritet beträffande denna känsliga åkomma, och man behöver inte heller sövas, och det är en nog så viktig fördel för många.

Ett mer avspänt socialt liv

Det är en stor skillnad på tillvaro när man inte längre behöver uppsöka toaletten var man än är. Om man seglar, jagar eller håller föredrag är det inte alltid enkelt att springa ifrån en stund, i varje fall om man vill hålla sin åkomma för sig själv. Det känns bra att kunna få enkel hjälp med sin prostataförstoring.

Det du först ska göra är att kontakta din husläkare eller vårdcentral. Därifrån kan du få remiss till en urolog. Men allra först kommer du att undersökas hos din doktor för att utesluta att det är någon annan bakomliggande sjukdom som spökar. Du får hjälp, så boka din läkartid direkt.

Fler nyheter