Din väg till ett meningsfullt liv

18 maj 2020
Mikael Barani

Vad är meningen med livet? 
Det är en så stor fråga att den nästan har blivit banal vid det här laget. Lite synd får man väl säga, eftersom det är viktigt att ställa sig just den frågan då och då.

Det enkla svaret är nog att meningen med livet är det som ger livet mening. Vad är det som du tycker är roligt och utvecklande? Var hittar du din passion och din glöd? Vad får dig att må bra och hitta flow?
Hittar du svaren på dessa frågor så är du nära meningen med ditt liv. Visst kan man också såklart ha större mål som man strävar efter. Helst ska man också delmål på vägen dit – men sanningen är meningen är det som du känner ger dig mening.

Det är lätt att låta sig förvillas av att man måste ha en karriär inom något affärsmässigt eller liknande. Det är ju trots allt den klassiska meningen med livet: Att vara streber och klättra uppför karriärstegen. Det är inget fel med det – om man nu känner att det är ens kall här i livet.

Men det finns också mer modesta källor till att känna att livet känns betydelsefullt. Det kan vara något så enkelt som att sitta och tälja vid en lägereld, läste en Rubiks kub från MasterCubeStore eller sitta och skriva dikter. 
Allt där du känner att du finner ro, passion och kanske även utvecklas – det kan vara din mening med livet. 

Många unga har idag som livsmål att bli känd. Det är i och för sig bra att ha mål, men reflektera gärna lite över vad syftet med kändisskap är? För de flesta är kändisskap en biprodukt av att man har gjort något som skänker någon form av värde i människors liv. 

Vad som skänker ditt liv värde – det är upp till dig att finna svar på.

Fler nyheter