Därför är 3PL lösningen för ditt företag

25 mars 2022
william eriksson

editorial

Varför göra saker själv som du lika bra kan lämna över på en tredje part? Det skapar bara stress, förhöjd arbetsbörda och onödig ångest att bekymra sig över saker som egentligen är lättlösta. Om du släpper prestigen och ber om hjälp, vill säga. 

En sådan sak kan till exempel handla om logistik och i förlängningen det som kallas 3PL. En förkortning av tredjepartslogistik. Som företagare är du säkert välbekant med den kedja som en vara följer. Från lagerförvaring till order till transport till leverans till kund.

Ärligt talat, det är övermäktigt att tro att du ska behöva ta hand om samtliga delar av den kedjan på egen hand. Det är just därför som så många tar hjälp av 3PL. Det löser upp knutar, avlastar dig i din verksamhet och skapar helt enkelt en mycket bättre slutprodukt för alla inblandade. Det vore dumt att inte ta del av tjänsten när den finns tillgänglig.

 

3PL

Bättre alternativ

Men vad är tredjepartslogistik, eller 3PL, lite mer konkret? Det handlar alltså om lagerhållning och distribution. När det gäller det förstnämnda, lagerhållning, så erbjuder 3PL dig någonstans att förvara alla varor som helt enkelt behöver ha någonstans att vara. På ett enkelt och smidigt sätt slipper du med andra ord att bekymra dig för att du inte har plats för allt det som i förlängningen ska skeppas vidare så fort det blivit beställt. 3PL fixar plats.

I många fall kan 3PL även hjälpa till med själva transporten som sker till kunden, det vill säga den sista destinationen. Hittar du ett riktigt bra alternativ för tredjepartslogistik brukar de även kunna ta ansvar för att packa och lasta varorna. Vilket brukar vara alldeles för bra för att tacka nej till om det erbjuds. Som sagt, det finns ingen anledning till varför du skulle göra allting själv. Inte när alternativet är så mycket bättre.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://b2bblogg.se/

https://bizzbloggar.se/

https://b2bnewz.se/

https://b2bnytt.se/

https://biz2biz.se/

https://bizbiz.se/

https://biztips.se/

https://business-bloggen.se/

https://handelsbloggen.se/

https://svensk-b2b.se/

https://svenska-verksamheter.se/

https://verksamhetsbloggen.se/

Fler nyheter