Bra mobilkranar kan behövas då och då

08 oktober 2019
Lily Hansen
Bra mobilkranar kan behövas då och då

I stort sett alla byggen behöver någon form av kranlyft. Det som varierar mest är vilken storlek som behövs.  Kranlyft behövs för att skydda både människor och material mot skador. Mobilkranar används även vid transport och det kan vara en bra idé att anlita bra proffs. För det är inte direkt alla som kan köra kranar. För den som behöver en kranlyft i Norrköping är det inga problem att hitta bra firmor som hjälper dig. Det bästa är att hitta någon som kan köra alla sorters kranar och har välutbildade kranförare. Varför ge sig på något farligt i onödan när det finns utbildad personal att tillgå?

 

 

Varför anlitar man mobila kranar?

 

Oftast är det vid byggen, då är det både för transporter och för lyft. Då kan det behövas olika kranar. Det kan vara att terrängen är otillgänglig vid exempelvis ett nybygge. En utbildad kranförare kan sina lyftkranar och kan bedöma storlek och modell nästan i sömnen. Det finns faktiskt möjlighet att hyra mindre själv men det är sällan en god idé. Gör du fel så kan det orsaka skador. Du kan också skada dig själv och andra. Det är nämligen lite kraft när det är tunga lyft. Det finns en anledning till att företag bara anställer utbildad personal.

 

Varför så viktigt med utbildade förare?

 

Som tidigare nämnts handlar det om säkerhet. Svenska regelverk ställer höga krav när det kommer till yrkesutbildning för kranförare. Speciellt för de som ska jobba inom byggbranschen. Inte så konstigt då det kan vara riktigt riskabelt och det börjar svaja. Det finns även avtal mellan fack och arbetsgivare. Arbetsmiljölagstiftningen ställer också krav på utbildning. Det finns branschorganisationer som godkänner utbildningar oavsett om det handlar om utbildningsföretag eller grundutbildningar. Så när du anlitar proffs behöver du inte oroa dig, då vet du att ditt bygge är i trygga händer. 

Fler nyheter