Boosta din hälsa, energi och förbränning

21 juli 2020
william eriksson

Ät bra mat och rör på dig. Hur svårt kan det vara? Det låter så enkelt. Men vad är egentligen bra mat? Om du brottas med dessa tankar så är du inte ensam. Det finns så många budskap om kost och hälsa idag så det är inte konstigt att du blir förvirrad. Ett tips här är att tänka naturligt. Bra mat har ingen innehållsförteckning med ingredienser du knappt kan uttala. Bra mat innehåller också de näringsämnen kroppen behöver varje dag, som aminosyror, fettsyror och Mineraler. Du hittar allt detta i animalier och växter. Mat direkt från naturen är med andra ord bra mat. Men det kan ibland vara svårt att få i sig tillräckligt av dessa näringsämnen, framför allt Mineraler.

 

Underlättar viktminskning

Mineraler används i de flesta processer i kroppen. Därför är det så viktigt att du får i dig dem för att fungera optimalt. Sköldkörteln bygger hormonerna som styr ämnesomsättningen, alltså din energi och livskraft. Det är också ämnesomsättningen som bestämmer om du ska gå upp eller ner i vikt. En bra ämnesomsättning är alltså en förutsättning för viktminskning. När dessa hormoner byggs så krävs jod och selen. Om du får i dig för lite av dessa Mineraler så kommer du inte kunna bygga hormonerna lika effektivt. Detta kan visa sig som trötthet, sämre stresstålighet och viktökning. Ett mineraltillskott kan då hjälpa dig på vägen.

 

 

Brister vanligt

Det är vanligt med mineralbrister hos människor. Våra jordar innehåller mindre och mindre näring och vi utsätts för mycket stress i det dagliga livet. Mat med mycket socker, tillsatser och kemikalier orsakar mineralbrister eftersom denna typ av kost ger ett sämre näringsupptag. Om du tränar mycket så förbrukar du också mer näring, och då kan det vara en bra idé att ta ett tillskott. Du hittar ett stort utbud av olika Mineraler här: http://www.halsopreparat.se/vitaminer-mineraler-amino/category/19437847321

Fler nyheter