Avloppsstopp i Brålanda går att ordna fort

18 oktober 2021
Lily Hansen

advertorial

Det är ju ingen höjdare att komma till jobbet och det bara luktar väldigt illa. Gärna en måndagsmorgon när man är lite seg efter helgen. Efter bara en kort titt i lunchrummet kan man konstatera att det blivit stopp i avloppet någonstans och allt vatten står stilla och bara luktar. Fredag klockan fem hade kanske varit värre för då är det svårt att få någon att komma.

Har man tur finns det företag som rycker ut på jour. Det räcker inte att ta fram propplösare i det här läget. Nu behövs ordentlig spolning. När det är riktigt jobbigt kan man ringa företag med bilar och personal som löser problemet och ser över anläggningen.

När det är totalstopp och vattnet rinner upp istället för ner behövs det att man sköljer rent alla rören ordentligt. Kanske sitter där en propp eller så har rören gått sönder. En fackman som arbetar med slamsugning och högtrycksspolning har erfarenheten och vet vad som ska göras.

 

 

När det är avloppsstopp kan det ibland finnas orsaker man inte ser

Avlopp är inga svåra konstruktioner, men de kan ändå gå sönder. Har man haft otur har en stark trädrot växt in i röret, eller det kan ha blivit frostskadat för att man ändrat något i marken. Erfarna företag har kontakter och resurser att undersöka varför det blivit avloppsstopp i Brålanda och andra ställen. 

Man kan spola med hetvatten om där finns fettavlagringar. Men det kanske inte hjälper. Då kan man skicka ner en liten kamera i rören och filma hur där ser ut. Finns det då sprickor eller brott på rören så återstår det bara att gräva upp och göra om. Personal som arbetar med avlopp vet vad som behövs och har de rätta resurserna att avhjälpa problemen. 

Nästa måndag kan man se fram emot att komma till en fräsch lokal.

Fler nyheter