Att utforska ensamheten bland andra

08 augusti 2019
Mikael Barani
Att utforska ensamheten bland andra

Ju mer man reser desto mindre, och större, blir världen – samtidigt. 
På något sätt är det som en sådan där rysk docka. Ni vet en sådan där man öppnar upp en docka för att sedan hitta en mindre docka. Sedan öppnar man den och en ännu mindre dyker upp.
Sådan är världen.

Ju mer man reser, desto mer får man bilden av att allt är sett. Men så upptäcker man att det finns så många lager bortom det rent uppenbara.
Det gäller för övrigt både världen och oss själva.
Ju mer man reser utåt i världen, desto mer reser vi också inåt – in i oss själva. Våra möten och upplevelser på resande fot blir till en sorts spegling av oss själva. Vi kartlägger både det vi upplever utanför oss och samtidigt så lär vi oss om världen innanför oss.

Det är därför resor är något av det bästa som vi kan lägga pengar på. 
Ett tips är att ställa sig frågan: Vem är jag när jag är ensam? 
Svaret finner du, bland annat, genom att ensam åka till ett land där du kanske inte ens talar språket. Och det behöver egentligen inte bli en dyr och exotisk resa för det. Bara inom Europa kan du finna gott om länder att vara ensam i.

Den mer äventyrligt lagda kanske åker motorcykel istället för att flyga eller åka tåg. Det är ett utmärkt sätt att verkligen äventyra solo. Bara att ladda upp med rätt grejer på https://www.motobikers.se/ och sedan hoppa på hojen och ge sig av.

Så vad väntar du på?
Börja planera för ditt äventyr redan nu?
Ett tips är att din resa garanterat inte kommer att bli så som du har tänkt dig. Det kommer att gå upp och ned, ta oväntade vändningar och belöna dig med helt oväntade upplevelser.
Precis som livet i övrigt.

Fler nyheter