Hudviksvall – En stad värd att besöka

10 september 2019
Lily Hansen
Hudviksvall - En stad värd att besöka

Är du trött på att spendera timmar på flygplatser och i trånga flygplanssäten? Skippa flyget i år och dra ut på en upptäcktsfärd i Sverige istället! Sverige är ett stort land med många magiska platser att besöka. Varför inte ta bilen eller tåget till Hudiksvall och spendera en helg i den glada staden?

 

Hudiksvall – Kuststaden med hjärta

Hudiksvall är en stad i Hudiksvall kommun som är belägen i Hälsingland. Det är den största tätorten i Hälsingland och har mycket att erbjuda! Det är en vacker kuststad med ett rikt sportliv såväl som kulturliv. Staden delas i två delar av tågrälsen som slingrar sig igenom staden. Staden har ett rykte om sig att vara en glad stad, vem har inte hört talas om uttrycket “glada huddik”? Uttrycket har sitt ursprung från 1800-talet då staden hade ett stort sällskapsliv. 

 

Saker att hitta på i Hudiksvall

I Hudiksvall kan man gå på guidad vandring i skogen, besöka en skördemarknad varje höst och mycket mera. Det finns ett stadsbibliotek såväl som en stadsteater och ett kulturhus. För barnen finns Mulle Mecks Värld att besöka där leken står i fokus. För den sportintresserade finns det fina cykelvägar att ge sig ut på med hela familjen eller för en mysig dejt och det kan gärna kombineras med en god picknick. Det finns dessutom häftiga och långa grottor att upptäcka i Hudiksvall och en sportpark där alla möjliga aktiviteter finns att välja bland för både stora och små. 

Efter all kultur och all utomhusaktivitet kan man vara lite trött i benen och längta efter något stillsamt. Efter en god middag på lördagskvällen och en god natts sömn kan man gott ägna söndagen åt något lite lugnare. Varför inte gå på en gudstjänst i Hudiksvall? Höglidenkyrkan håller gudstjänster varje söndag klockan 11 där alla som vill är välkomna att delta. 

 

Fler nyheter