Anlita fruktbudet för friskare personal

24 augusti 2021
william eriksson

Många företag och arbetsgivare inom bland annat kommun, landsting och statliga institutioner erbjuder idag gratis frukt till sina medarbetare. Fenomenet är inte nytt men ändå på framfart eftersom fler och fler inser att bra kost bidrar till att öka produktiviteten hos medarbetarna. De blir piggare och friskare och kanske även gladare eftersom det kan upplevas som en uppmuntran och uppskattning från arbetsgivaren för det arbete man utför. Det finns till och med forskning som visar på att produktiviteten ökar genom att äta hälsosam kost.

Fruktkorgar till privatpersoner 

Även privatpersoner kan beställa fruktkorgar med snabb leverans som ett alternativ till att själv gå och handla. Detta kan kännas både praktiskt och skönt om man, som många, har en stressig vardag där mycket ska hinnas med. I livspusslet med exempelvis jobb, familj, träning, hobbies, hundar som ska rastas och trädgårdar och hus som ska skötas kan det vara svårt att hitta tid till avkoppling. Att då slippa köra och handla kan ge en den extra tid man behöver för att hitta de där små stunderna som kan förgylla vardagen så mycket.

Ekologiska alternativ, priser och certifierade fruktbud!

Det finns även vissa fruktbud som inriktar sig på enbart ekologiska alternativ och miljövänliga transporter. Ofta erbjuder fruktbudet även ekologiska alternativ till sina kunder. Ekologisk frukt är inte lika hårt besprutad och därmed bättre för hälsan vilket många arbetsgivare och privatpersoner inser vikten av. Priserna hos olika fruktbud varierar naturligtvis men gemensamt är ändå att man försöker hålla priserna nere för att stå sig i konkurrensen med de många företag som erbjuder leverans av frukt. 

Många fruktbud väjer att SMAK-certifiera sitt utbud. SMAK är ett certifikat som garanterar att företaget som levererar frukten följer EU:s riktlinjer gällande ekologisk produktion i allt från packning till leverans. Även den mer kända KRAV-märkningen är vanlig för att garantera fruktbudens kvalitet. 

Fler nyheter