Vilka lastpallar som går att sälja

26 april 2021
Lily Hansen

Vad är egentligen en lastpall? Jo, det är ett underrede som du kan lasta på och som du sedan lätt kan frakta eller lyfta med hjälp av gafflar på en truck, hjullastare eller kran. Det är ett system som blivit generellt vedertaget och som fungerar med lätthet när det gäller den mesta frakten. Och även ifall det är paket så går dessa att samlasta på ett mycket smidigt sätt genom att använda sig av lastpallar.

Grundmodellen av lastpallar är en stabil konstruktion som till och med har fått en EU-märkning. Det är en pall som är tillverkad av tjockt trä och som har måtten 80 x 120 centimeter, och som även kan användas till att göra möbler, både utomhus och inomhus. Som soffor, bord, blomsterhållare med mera. Men det finns också andra pallar av alla möjliga storlekar och material, så det finns alltid något som kan passa.

 

Rätt för ditt företag

När du letar efter ett företag som arbetar med att sälja lastpallar så är det viktigt att du vet vad det är som du letar efter i pallväg. Med rätt leverantör kan du få tag i produkter som är skräddarsydda för det som du vill frakta, så att godset blir ordentligt och stabilt emballerat. Ett sätt att ytterligare säkra att godset håller sig på plats är genom de skräddarsydda pallkragar som finns att tillgå. Men det går även att använda sträckplast som ytterligare säkerhet.

Om du har gods som har lite större mått så kanske du istället väljer en pall av modellen sjöpall. Det innebär att den kan ha samma standardbredd på 80 centimeter, men vara dubbelt så lång med sina rejäla 240 centimeter. Väljer du den typen av pall så behöver du inte oroa dig, för det finns palldragare och truckar som har långgafflar. Det vill säga gafflar som klarar större slags pallar.

Fler nyheter