Säkerhetsdörrar har flera goda egenskaper

05 maj 2022
Cecilia Olsson

editorial

Det finns många saker man kan göra för att känna sig extra trygg i sitt hem, något av det viktigaste är att ha en stabil och säker dörr. Vare sig man bor i villa eller hyreshus så är det väldigt tryggt med en robust ytterdörr som kan stå emot mycket. Genom att installera en säkerhetsdörr så kan man få flera fördelar i form av trygghet, brandskydd och ljudisolering. 

En säkerhetsdörr är något tjuvar undviker

Den främsta anledningen att man är intresserad av att installera en säkerhetsdörr är förmodligen för att man vill åt den extra tryggheten som den ger. Det är alltid möjligt att ta sig igenom en dörr, men om en inbrottstjuv skulle ge sig på en säkerhetsdörr så krävs väldigt sofistikerade redskap och det skulle fortfarande ta väldigt lång tid samt väsnas väldigt mycket. Därför undviker inbrottstjuvar i regel dessa typer av dörrar. 

Säkerhetsdörrar skyddar mot brand och brandgas

Materialet som används för att tillverka säkerhetsdörrar gör dem motståndskraftiga mot både brand och brandgas, detta kan kännas extra viktigt när det handlar om dörrar till lägenheter i flerfamiljshus.

säkerhetsdörrar

Många säkerhetsdörrar är tillverkade av galvaniserat järn eller galvaniserat stål som brinner väldigt långsamt om det överhuvudtaget fattar eld. Idag finns också ett krav på att lägenheterna skall förses med säkerhetsdörrar när nya hus byggs.

Lugnt och tyst med en säkerhetsdörr

En säkerhetsdörr har förutom egenskaperna som ger extra trygghet även väldigt god ljudisolerande förmåga. Detta är något som kan vara uppskattat vare sig man bor i lägenhet eller villa. I ett flerfamiljshus är det skönt att slippa bli störd från ljud i trapphuset och i en villa kan det handla om att stänga ute ljud från en trafikerad väg eller dylikt. 

Säkerhetsdörrar för olika behov

Är man i behov av en eller flera säkerhetsdörrar kan man vända sig till Säker Bostad. De har flera olika modeller som uppfyller de säkerhetskrav som ställs. Det gör att man kan hitta en dörr som passar oavsett om det handlar om en dörr till lägenhet, villa eller gemensamma utrymmen i en fastighet. 

Fler nyheter