När man inte har tid

12 februari 2020
patrick pettersson
När man inte har tid

”Å nej, inte just nu!”, är ett vanligt uttryck när något går snett. Men rätt tillfälle för en bil att gå sönder finns nog inte. Låsöppning i Stenungsund, och på andra platser, är mycket välkomna hjälpare i nöden när det inte går att öppna låset av någon anledning. Och låsöppning är en av de vanligaste anledningarna till att man ringer en bärgare för att få hjälp när något går snett och man kommer in i bilen.

 

Låset går inte att öppna

När billåset på en äldre bil inte går att öppna så kan det bero på flera olika anledningar. Den vanligaste anledningen är att det frusit is i låset, och det händer ibland var man än bor i landet. Om man är förutseende så finns det låssprayer att köpa som man själv kan spraya på för att kunna öppna. Dessa sprayer kostar inte många kronor och finns att köpa på de flesta ställen som säljer tillbehör till bilar. Ett fruset lås är enkelt avhjälpt men det är värre om något kommit in i låset som om barnen lekt och stoppat in en pinne i låset eller om nyckeln till och med gått sönder. Om något av detta är anledningen så är det troligen mycket svårt att kunna lösa det själv utan att man måste tillkalla hjälp.

 

 

Moderna lås

Bilar idag tillverkas sällan med lås som har vanliga nycklar, utan det är någon typ av fjärrstyrda lås som aktiveras genom att man trycker på en knapp eller står nära bilen. Då är det knepigare att kunna öppna ett lås om nyckeln, eller fjärrkontrollen, inte fungerar. Men för alla fel som finns så finns det en lösning, och även där är det möjligt för en bärgare att antingen själv kunna assistera en låsöppning eller bärga bilen till någon som kan öppna låset eller laga nyckeln eller fjärrkontrollen.

Fler nyheter