Gör om huset med enkla medel

14 augusti 2019
Matilda Olsson
Gör om huset med enkla medel

För många är det en mycket stor dröm att en dag ha råd med att köpa ett eget hus. Det är något som i de flesta fall kräver många års sparande och när man väl hittar det perfekta huset kanske det ligger lite över den budget man har tänkt sig från början. Kanske får man också kompromissa lite med den standard man tänkt sig från början och köpa ett hus som kräver lite mer renovering än planerat. I många fall behöver man dock inte göra en helrenovering utan kan göra små förändringar som gör stor skillnad. Så länge huset har gått igenom besiktningen och det inte är några stora bekymmer som behöver åtgärdas så som vattenskador, mögel och så vidare kan man ta tag i de rent estetiska åtgärderna till att börja med. De större åtgärderna som att byta ut kakel, golv och så vidare är något man kan göra när man hunnit spara undan lite mer pengar igen.

En enkel sak att börja med för att sätta sin egen prägel på huset är att byta ut och sätta in sina egna köksluckor i köket. Det är en mycket enkel åtgärd men som genast får köket att se nytt och fräscht ut, med exakt den färg och de handtag man valt själv.

För att fortsätta sätta sin egen prägel på huset med enkla medel kan man tapetsera om. Det gör också stor skillnad och får huset att kännas som nytt. Inte minst kommer det att kännas mer som ens eget hus när man fått dit alla sina möbler och kan börja inreda och ta fram sina egna tillhörigheter. Med nya köksluckor, nya tapeter och ny inredning kommer huset snart att kännas helt nytt utan att man behövt lägga ned en förmögenhet på renovering eller lägga tid på stora omfattande projekt.

Fler nyheter