Botox i Malmö, för den som vill dölja ålderstecken

16 augusti 2021
Cecilia Olsson

Att åldras är en del av livet, men många kan uppleva att det är väldigt jobbigt när rynkor börjar uppstå och huden känns slappare. Man vill för alltid se ung och fräsch ut, precis som man gjorde i tjugoårsåldern. Även om det inte är möjligt att vrida tillbaka tiden och se ut som en tjugoåring igen så kan man åtminstone bromsa uppkomsten av synliga rynkor och fina linjer med hjälp av botox. Botox är ett läkemedel som används för att minska aktiviteten i musklerna vilket har en positiv effekt på den som vill minska rynkor och fina linjer i ansiktet.

Regelbundna behandlingar ger ett oföränderligt utseende

Det är framförallt vanligt att rynkor uppstår i pannan och runt ögonen eftersom man dagligen spänner ansiktets muskler och därmed skapar veck i hudlagren som med tiden blir permanenta. På grund av att botox får dessa muskler att slappna av så minskar också rynkorna samt gör att huden blir slätare igen. Hur länge en botoxbehandling håller beror på levnadsvanor samt individuella förutsättningar, men i regel handlar det om tre till sex månader. Vill man ha ett varaktigt resultat så är det bra att till en början göra behandlingar cirka var tredje till var fjärde månad för att så småningom glesa ut till två behandlingar per år.

Välj alltid en klinik med utbildad personal

Planerar man att påbörja en botoxbehandling så är det viktigt att vända sig till en klinik där legitimerad sjukvårdspersonal utför behandlingen. Det säkerställer att de genomför den på ett tryggt och säkert sätt samt ger goda förutsättningar till bästa möjliga resultat. Utbildad och kunnig personal kan vid en konsultation se vilka möjligheter som finns samt informera om vad som är möjligt baserat på de förutsättningar man har. 

Clinic N.VY i Malmö är en klinik som fokuserar på hållbar skönhet och eftersträvar alltid ett naturligt resultat. Samtliga injektioner på kliniken utförs av legitimerad sjukvårdspersonal som besitter all viktig kompetens och lång erfarenhet. Mer information om Clinic N.VY’s botoxbehandlingar finns på https://clinicnvy.se/botox/.

Fler nyheter